Recycleerbare verpakking

BELKI zet een volgende stap naar een circulaire economie.

Vanaf het voorjaar 2020 worden de consumentenverpakkingen (gehele kip) van de Mechelse Koekoek 100% recycleerbaar. De Mechelse Koekoek wordt verpakt in een kartonnen schaal, welke 100% recycleerbaar is.

Indien u verdere vragen heeft kunt u steeds contact opnemen via
info@belki.be.

PDF

Mechelse Koekoek

Nieuws van onze Mechelse Koekoekfilière ;

In 2020 zijn we gestart  met de uitrol van nieuwe kleine Mechelse Koekoekstallen met buitenloop.

Wij realiseerde dit jaar de oplevering van 7 nieuwe stallen (35% van onze park), dit traject ,100%  buitenloop en daglicht , zal gefinaliseerd worden in 2022.

De echte gastronomen kunnen u bevestigen dat de Mechelse Koekoek haar plaats verdient tussen de betere vleeshoenders. Tevens behoort deze kip tot het Belgisch culinair erfgoed.

  • In 1992 werd er door Belki en de Speciaalclub voor Mechelse Koekoek met de overblijvende echte Mechelse Koekoeken een stamboomdierenbestand opgezet dewelke de genetische basis vormde voor de toekomst.
  • Typische kenmerken zijn de zwart met witgrijsachtige kleur (koekoek), de bevedering op de poten en tenen en het fijne vlees.
  • Deze authentieke Mechelse Koekoeknakomelingen (daterend uit 1898) worden gecertificieerd door de Speciaalclub voor Mechelse Koekoek. (www.mechelsekoekoek.com)
  • De Mechelse Koekoek is een traaggroeiende scharrelkip (min. 10 wk oud) en wordt gekweekt met een samengesteld graanvoeder, 100% plantaardig.
  • Overeenkomstig de E.E.G. verordening nr. 1538/91 is er door de Vlaamse Gemeenschap per opzetronde een controle op de hoedanigheid van het houderijsysteem en op de exacte veevoedersamenstelling.
  • Het vlees is fijn van vezel, mals en sappig. Daarenboven is het zeer vetarm waardoor het zich leent tot uiteenlopende bereidingen op een hoog culinair niveau.

Smakelijk. De Mechelse Koekoek kraait opnieuw!