Recycleerbare verpakking

BELKI zet een volgende stap naar een circulaire economie.

Vanaf 01 november 2019 worden de consumentenverpakkingen (gehele kip en kleine schalen) van de biokip 100% recycleerbaar.

De biokip « Le Roi des Champs »  wordt verpakt in een kartonnen schaal,
welke 100% recycleerbaar is.

De deelstukken en de bereidingen van de biokip worden verpakt in een 100% gerecycleerde PET schaal die op zich terug 100% recycleerbaar is.

Indien u verdere vragen heeft kunt u steeds contact opnemen via info@belki.be.  

PDF

Biokip

Le Roi Des Champs, de bioscharrelkip met uitloop.

In aansluiting van onze traditie als producent van kwaliteitsgevogelte, stellen wij u met trots onze biologische scharrelkip van eigen bodem voor. Onze bio scharrelkip wordt gekweekt in kleine loten van 2500 tot 4750 kippen per kippenren. Ze scharrelen vrij rond op grote weiden waarbij een minimum loopruimte wordt voorzien van 4m² per individu. De kippen verblijven buiten tot een minimum leeftijd van 70 dagen. Voor de keuze van het ras werd terug gegaan naar de sterke kippenrassen van weleer.

 

  • Biologische voeding bestaat voor minimaal 95% uit grondstoffen afkomstig van de biologische landbouw en is volledig plantaardig, vrij van dierlijke vetten of dierenmeel. Dankzij de natuurlijke rijkdom van de bodem profiteren ze van de aanwezige oligo elementen, wormen, wilde kruiden. Enkel natuurlijke behandelingen zijn toegelaten zoals homeopathie of aromatherapie.
  • Kwaliteit Dankzij de gezonde voeding zonder antibiotica of groeibevorderaars, krijgt het vlees die fijne smaak, kenmerkend voor een echte scharrelkip en sluit perfect aan bij onze rijke culinaire traditie. Het vlees is bovendien vetarm en rijk aan waardevolle voedingsstoffen.
  • Traceerbaarheid wordt verzekerd vanaf de producent tot bij de verbruiker dankzij een uniek lotnummer op de verpakking.
  • Duurzaamheidsaspecten Onze veevoedergrondstoffen komen bij voorkeur uit de nabije biologische akkerbouw. Extensieve veeteelt waar dier en boer centraal staan, met een minimale ecologische voetafdruk. Een korte keten aangestuurd door een Belgisch familiaal molenaarsgeslacht (4° generatie) Joosen & Luyckx.