2014 : Reportage : Marvu transportbanden voor nieuwe snijlijn Belki
U kunt de reportage hier bekijken of op de website van nv Nederland.

Steven Jespers algemeen directeur Belki NV:
“Deze uitbreiding was hoog nodig, en dankzij de op maat gemaakte transportlijnen van Marvu draait de slachterij nu veel efficiënter”.

Hogere productiecapaciteit

Belki nv heeft afgelopen jaar de bestaande snijlijn compleet omgebouwd. Naast de herindeling van deze slachtlijn heeft Belki uitgebreid met een 2de slachtlijn. Marel heeft de complete inrichting qua snijmodules verzorgd. Door de herindeling binnen de slachterij moest er een geheel nieuwe routing van de productenstroom worden gecreëerd.

Soepel verloop producten transport

Om de kipproducten op een goede logistieke wijze tussen de diverse slachtdisciplines te vervoeren heeft Marvu foodprocessing equipment alle interne transporteurs verzorgd. Door een soepel lopend transport van de producten kun je een hogere productiecapaciteit realiseren. Tevens zijn er minder arbeidskrachten nodig om de productie in goede banen te leiden.

Prettige werkomgeving

Tevens is tijdens het ontwerpen van deze lay out rekening gehouden met verbetering van arbeids- en veiligheidsomstandigheden voor het personeel. Het doel van de nieuwe inrichting van de slachtlijn was meer efficiëntie van het productieproces en ergonomische en hygiënische werkplekken te creëren en als resultaat hogere productieomzet en productkwaliteit te behalen.